Czy to podczas dłuższego pobytu w pracy, czy też szkoleniach i konferencjach, które nieco wydłużyły się w czasie może zdarzyć się, że potrzebne będzie zorganizowanie szybkiego poczęstunku, a’la podwieczorku, który pozwoli zapełnić pustkę po obiedzie, a jednocześnie nie obciąży, nie rozleniwi organizmu, przed czekającą go jeszcze do wykonania pracą. Jakie słodkie cateringowe łakocie sprawdzą się na podwieczorek?
Czym jest podwieczorek?
Podwieczorek w zdrowej zbilansowanej diecie to rodzaj przekąski zwykle na słodko, który wypełnia przerwę między obiadem a kolacją. Zaleca się, aby był to nie duży posiłek, który można spożyć między godziną 14:30 a 18:00. Nierzadko towarzyszy temu posiłkowi wspólne sączenie, kawy czy herbaty — to czas na mały odpoczynek. Właśnie dlatego przyjęło się, że podwieczorki zwykle jada się na słodko. Nie muszą to być same owoce, czy mini sałatki nich wykonane, ale też różnego rodzaju rogaliki, ciepłe kanapeczki z twarożkiem i konfiturą, czy wafelki.
Jakie słodkości sprawdzą się w cateringu?
Zamawiając usługi cateringowe w przypadku podwieczorku możemy liczyć na przepyszne i regenerujące desery w postaci herbatników, chrupkiego pieczywa, wspomnianych konfitur, porcji owoców, czy też ciast i ciasteczek. Warto zaznaczyć, że dobry catering, zadba o to, aby przedstawione słodkości były dobrane pod potrzeby smakowe klientów. Muszą one wyglądać apetycznie i z całą pewnością odchodzi się od dawniej popularnych batoników z supermarketów. Dla tych, co nie przepadają za ciastkami i ciasteczkami nawet w najbardziej fantazyjnej odsłonie alternatywą mogą być owocowe desery, koktajle i soki. Istotne jest ich estetyczne podanie i kreatywność w udekorowaniu. Na potrzeby firm, dobrym wyborem będą słodkości finger food, stworzone na bazie owoców, czekolady, orzechów, które nie tylko będą idealnym zastrzykiem energii, ale również zaspokoją potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego, która zwykle pojawia się popołudniami.